Poale-n brâu

Fie că este prima dată când încerci să o faci, fie că eşti deja experiementată şi cauţi o reţetă nouă, sigur şitii că plăcinta poale-n brâu este specifică zonei Moldovei.
Delicioasele poale-n brâu sunt, de fapt, nişte gogoşi cu brânză dulce, un desert traditional care pur şi simplu îţi lasă apă în gură.
Ingrediente Poale-n brâu
Pentru aluat
- 500 g făină
- 4 gălbenuşuri
- 100 g smântână
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 praf de sare
- 300 ml lapte
- 100 g zahăr
- 100 g unt topit
Pentru umplutură
- 250 g brânză de vaci
- 2 gălbenuşuri
- 60 g smântână
- coaja de la 1 lămâie
- 50 g zahăr
- 30 g griş
- 1 ou, pentru uns
Citeşte şi: Gogosi pufoase la cuptor
Mod de preparare Poale-n brâu
Dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi puţină făină şi o laşi la crescut. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu sarea. Pui maiaua, făina, smântâna, torni untul în fir subţire. Frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de degete şi-l laşi la dospit.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Întinzi aluatul, pe masa presărată cu făină, tai pătrate, le umpli cu brânză, le uneşti colţurile opuse, două câte două şi le aşezi într-o tavă tapetată. Le ungi cu oul bătut şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, la foc potrivit, până când se rumenesc.