Prăjitură cu cafea
Ideal pentru o cină romantică, acest desert aduce cafeaua în primplan.
Ingrediente:
Pentru blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 6 linguri făină 400 ml cafea neîndulcită
300 g mascarpone
300 ml frişcă lichidă
2 ouă
150 g zahăr
1 esenţă de vanilie
4 linguri ness
3 linguri cacao
100 ml frişcă
Mod de preparare:
Se bat gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina amestecată cu cacaua, apoi albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor, de jos în sus, ca să nu se lase compoziţia. Se împarte aluatul în trei părţi şi se coc trei foi într-o tavă mai mică unsă şi tapetată cu foaie de copt. Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu zahărul, esenţa, nessul şi gălbenuşurile până se omogenizează. Se bat albuşurile spumă tare, se mixează şi frişca şi se încorporează pe rând în crema de mascarpone. În tava în care s-au copt foile, se pune o foaie de blat, se însiropează cu cafea, se întinde o treime din cremă, se pune a doua foaie de blat însiropată, o treime din cremă şi a treia foaie de blat însiropată. Se întinde restul de cremă, se presară cacao şi se decorează prăjitura cu frişcă.