Prăjitură cu ciocolată albă şi afine

Afinele dau un gust aparte prăjiturilor tale, iar când în reţetă se regăseşte şi ciocolata albă, atunci cu siguranţă ai găsit formula câştigătoare, pentru un desert delicios de vară. Răsfaţă-i pe cei mici cu ceva dulce, dar oferă-le şi adulţilor o porţie din această prăjitură cu ciocolată albă şi afine.
Ingrediente
1 pachet biscuiţi subţiri 300 g ciocolată albă 500 ml smântână 1 plic gelatină 1 plic zahăr vanilat 200 g afine
Pentru sirop
4 linguri zahăr
200 ml apă
Mod de preparare
Încălzeşti într-un vas 200 ml de smântână. Adaugi ciocolata albă rasă şi amesteci până se topeşte, dai deoparte şi laşi la răcorit. Bagi vasul la frigider câteva ore. Baţi smântâna rămasă cu zahărul vanilat până devine frişcă şi o combini cu crema de ciocolată. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu crema. La final, adaugi o parte din afine şi amesteci. Îmbraci o formă în folie alimentară şi întinzi un strat de cremă, după care unul de biscuiţi şi alternezi până termini ingredientele, deasupra fiind un strat de cremă. Pentru sirop, topeşti zahărul într-o cratiţă, iar când devine auriu torni apa. Amesteci şi dai deoparte.Serveşti prăjitura cu sirop de zahăr ars şi decorată cu afine.