Prăjitură cu cremă de cafea şi ciocolată, reţeta pas cu pas

Zuccoto (Florentine cream bomb) + steps jpeg

Răsfaţă-te cu acest desert într-o combinaţie rafinată de ingrediente.

Ai nevoie de

Pentru blat

4 ouă

100 g zahăr

100 g făină

Pentru crema de cafea

3 gălbenuşuri

50 ml cafea tare

200 g zahăr

250 g unt

Pentru crema de ciocolată

150 g ciocolată neagră

225 ml smântână pentru frişcă

30 g unt

20 ml lapte

1 lingură coniac

Pentru decor

200 ml frişcă lichidă rece

1 lingură zahăr

2 linguri nuci măcinate

Cum se prepară

Pasul 1: 

Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul 10 minute pe baie de aburi. Ulterior, adaugi făina cernută, puţin câte puţin, amestecând uşor cu o paletă. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 30 de minute, la 180° C. După ce blatul s-a răcit, îl secţionezi în două. Prima bucată de blat o tai în mai multe bucăţi pe care le aranjezi într-un vas cu fundul rotund, acoperit cu folie alimentară.

image

Pasul 2: 

Pentru crema de cafea, amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi cafeaua, îl aşezi pe baie de aburi şi-l baţi cu mixerul până se îngroaşă. Laşi crema să se răcească, apoi adaugi untul moale tăiat cubuleţe. Dai crema la frigider 30 de minute, apoi o întinzi peste prima bucată de blat.

image

Pasul 3: 

Pentru crema de ciocolată, topeşti pe baie de aburi untul împreună cu ciocolata şi laptele. Separat, baţi frişca, apoi o amesteci cu compoziţia de ciocolată răcită. La final, adaugi coniacul. Dai crema la frigider 30 de minute, apoi o pui peste crema de cafea.

image

Pasul 4: 

Acoperi cele două creme cu ultima bucată de blat şi o acoperi cu folia. O dai la frigider cel puţin o oră.  Răstorni prăjitura pe un platou şi o acoperi cu frişca bătută în prealabil împreună cu zahărul şi o decorezi cu nucile sfărâmate.

image