Prăjitură cu cremă de vanilie

prajitura cu crema de vanilie jpeg

Ai poftă de un desert apetisant, cu cremă de vanilie? Merită să încerci această reţetă şi să te bucuri din plin de o prăjitură pufoasă cu cremă.

Ingrediente

Pentru blat

5 ouă 250 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 5 linguri ulei 1 praf sare esenţă de rom 150 g făină 2 linguri cacao 50 ml brandy

Pentru cremă

1 plic budincă de vanilie

150 g unt

1 lingură cacao

Pentru glazură

2 tablete ciocolată neagră

2 tablete ciocolată albă

400 g unt

Pentru decor

ciocolată neagră şi albă rasă

Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă, apoi adaugi zahărul tos şi cel vanilat. Separat, amesteci gălbenuşurile cu ulei, sare şi esenţă de rom. Treptat, combini cele două compoziţii. Adaugi în ploaie făina şi cacaua. În cuptorul preîncălzit, pui compoziţia pentru blat într-o formă de cozonac şi o laşi până trece testul scobitorii.

Pentru cremă, prepari budinca potrivit recomandărilor de pe plic. După ce se leagă, pui şi unt. Întinzi crema alternativ peste blatul răcit, tăiat în trei, pe lung şi însiropat cu brandy. Păstrezi puţină cremă pentru decor pe care o împarţi în două. În jumătate de cantitate adaugi cacao.Tai prăjitura pe lat în bucăţi groase. Le glazurezi cu ciocolată albă şi cu ciocolată neagră topite pe baie de aburi cu câte 200 de grame de unt fiecare. Cu ajutorul unui poş, decorezi cu cremele păstrate şi presari ciocolată rasă.