Prăjitură cu cremă de vişine, fără zahăr (P)

Este cea mai bună prăjitură cu vişine congelate.
De ce ai nevoie
Pentru blat
200 g biscuiţi fără zahăr
120 g unt topit
2 linguri nuci coapte şi zdrobite
Pentru cremă
400 g vişine fără sâmburi
20 g gelatină
2-3 linguri îndulcitor Sweet&Safe
200 ml frişcă lichidă
250 mascarpone
Pentru decor
ciocolată neagră Sweet&Safe topită
vişine, opţional
Cum se prepară
Mixezi biscuiţii, apoi îi combini cu untul şi cu nucile. Aşezi amestecul obţinut într-o formă de tartă cu pereţi detaşabili sau în 2 mai mici. Îl presezi, apoi îl dai la rece cel puţin 15 minute.
Pentru cremă, aşezi pe focul mic vişinele cu îndulcitorul
şi ţii până când se topeşte, iar fructele s-au înmuiat bine. Le treci printr-o sită groasă, iar piureul obţinut îl combini, cât este călduţ, cu gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Mixezi brânza, apoi o amesteci cu piureul. Separat, baţi frişca spumă tare şi o încorporezi în crema de vişine. Torni crema peste blat sau, dacă ai ales sa faci două, peste blaturi şi dai la rece peste noapte. A doua zi scoţi din forme prăjitura, o decorezi cu ciocolata neagră
topită şi, dacă vrei, cu vişine.