Prăjitură cu cremă de vişine, fără zahăr (P)

Raw vegan dessert jpeg

Este cea mai bună prăjitură cu vişine congelate.

De ce ai nevoie

Pentru blat

200 g biscuiţi fără zahăr

120 g unt topit

2 linguri nuci coapte şi zdrobite

Pentru cremă

400 g vişine fără sâmburi

20 g gelatină

2-3 linguri îndulcitor Sweet&Safe

Sweet&Safe

200 ml frişcă lichidă

250 mascarpone

Pentru decor

ciocolată neagră Sweet&Safe topită

Sweet&Safe

vişine, opţional

Cum se prepară

Mixezi biscuiţii, apoi îi combini cu untul şi cu nucile. Aşezi amestecul obţinut într-o formă de tartă cu pereţi detaşabili sau în 2 mai mici. Îl presezi, apoi îl dai la rece cel puţin 15 minute.

Pentru cremă, aşezi pe focul mic vişinele cu îndulcitorul

Sweet&Safe

şi ţii până când se topeşte, iar fructele s-au înmuiat bine. Le treci printr-o sită groasă, iar piureul obţinut îl combini, cât este călduţ, cu gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Mixezi brânza, apoi o amesteci cu piureul. Separat, baţi frişca spumă tare şi o încorporezi în crema de vişine. Torni crema peste blat sau, dacă ai ales sa faci două, peste blaturi şi dai la rece peste noapte. A doua zi scoţi din forme prăjitura, o decorezi cu ciocolata neagră 

Sweet&Safe

topită şi, dacă vrei, cu vişine.