Prăjitură cu frişcă şi ciocolată

Dacă vrei să obţii încă o tavă cu prăjituri cu frişcă şi ciocolată, dublează cantitatea de ingrediente. Noi am făcut-o şi ne-am invitat şi prietenii la o porţie din această prăjitură, pe care am însoţit-o cu un ceai fierbinte.
Prăjitură cu frişcă şi ciocolată - Ingrediente (1 tavă)
170 g ciocolată neagră 85 g unt 25 g pudră de cacao 105 g făină 2 g praf de copt 1 praf de sare 2 ouă 200 g zahăr 60 ml cafea
300 ml frişcă de 32% grăsime
sos de ciocolată, opţional
Prăjitură cu frişcă şi ciocolată - Mod de preparare
Tapetezi o tavă de copt. Untul, ciocolata şi cacaua le pui pe baie de aburi, la topit. Amesteci pentru a obţine o textură cât mai cremoasă. Laşi la răcit. Separat, baţi ouăle cu zahărul până când se îngroaşă compoziţia şi se deschide la culoare. Adaugi crema de ciocolată răcită, amesteci şi torni cafeaua în fir subţire. Combini făina cu praful de copt, le cerni împreună, presari sarea şi continui să amesteci până când făina este perfect încorporată. Torni compoziţia în tavă şi coci 30 de minute. Scoţi şi laşi la răcit. Baţi frişca rece şi întinzi pe deasupra prăjiturii. Poţi servi cu sos de ciocolată.