Prăjitură cu mure

Din acrişoarele mure poţi prepara un deliciu pentru desert. Va fi cu siguranţă pe gustul întregii familii.
Ai nevoie de
Pentru blat ● 115 g unt ● 200 g zahăr ● 1 pahar făină ● 2 ouă ● 1 linguriţă praf de copt ● 1 linguriţă scorţişoară ● 1 praf sare Pentru umplutură: ● 300 g mure ● 2 linguri zahăr ● 1 linguriţă scorţişoară Pentru decor: ● zahăr pudră ● fulgi de migdale
Cum se prepară
Baţi untul cu zahărul, apoi adaugi ouăle şi sarea. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi cu scorţişoara. Torni aluatul într-o tavă de 24 cm, tapetată. Speli fructele, le cureţi, le usuci şi le pui peste aluat. Presari zahărul amestecat cu scorţişoara. Coci prăjitura 45 de minute
la 180 °C.
Când s-a răcit o decorezi cu zahăr pudră şi cu fulgi de migdale.