Prăjitură cu nuci şi miere

profimedia 0071864357 jpeg

Dacă ţi-a mai rămas gem de caise în cămară, poţi face această prăjitură cu miere, nuci, mascarpone şi frişcă.

De ce ai nevoie ca să prepari prăjitură cu nuci şi miere:

Pentru blat ● 450-500 g făină ● 6 ouă ● 300 g miere ● 50 g zahăr ● 2 linguriţe bicarbonat Pentru cremă ● 200 ml frişcă lichidă ● 150 g zahăr ● 250 g mascarpone ● 200 g nuci zdrobite ● 400 g gem de caise

Cum prepari prăjitură cu nuci şi miere:

Pentru blat, baţi zahărul cu ouăle. Continui să mixezi şi adaugi bicarbonatul şi mierea. Dai mixerul pe viteza minimă şi presari făina, treptat. Torni aluatul în două tăvi tapetate, le dai la frigider 20 de minute, apoi le bagi la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 15-20 de minute.

Pentru cremă, baţi frişca lichidă cu zahărul până se întăreşte, apoi o amesteci cu mascarpone. Peste prima bucată de blat pui crema de mascarpone, apoi întinzi jumătate din gemul de caise. Acoperi cu cealaltă bucată de blat. Amesteci nucile zdrobite cu restul de gem de caise şi le pui peste prăjitură. Dai desertul la frigider 2 ore.