Prăjitură cu pepene şi migdale

Poate că nu aţi mai preparat vreodată o astfel de prăjitură, cu această combinaţie de pepene şi migdale. Dacă veţi încerca reţeta noastră, veţi descoperi una dintre cele mai bune prăjituri de sezon: prăjitură cu pepene şi migdale.
Prăjitură cu pepene şi migdale - Ingrediente
Pentru blat 3 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 praf de sare 150 g fulgi de migdale
Pentru cremă
1 plic şarlotă de vanilie
1 plic gelatină transparentă
200 g pepene verde
150 g pepene galben
Prăjitură cu pepene şi migdale - Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Gălbenuşurile le amesteci cu zahărul. Combini albuşurile cu gălbenuşurile şi adaugi făina în ploaie. Tapetezi o formă de tort, iar pe fund şi pe laterale presari fulgi de migdale. Torni compoziţia şi dai la cuptor până trece testul scobitorii. O scoţi şi o laşi să se răcească.
Prepari şarlota conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o întinzi peste blat. Cu o linguriţă decupezi bulgăraşi de miez de pepene verde şi galben pe care-i aşezi sub forma unui turn peste şarlotă.
Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o torni în fir subţire peste miezul de pepene. Dai la rece 2 ore, apoi scoţi prăjitura din formă.
Sangria cu pepene verde şi galben
Sangria cu pepene verde şi galben