Prăjitură cu struguri şi iaurt

Un desert răcoritor, prăjitura cu struguri şi iaurt este perfectă atunci când vrei să le faci o surpriză celor dragi!
Ingrediente: 500 g biscuiţi sfărâmicioşi 200 g unt 300 g struguri 1 kg iaurt cremos 30 g gelatină 1 feliuţă de mango, după gust 200 g zahăr pudră Pentru decor: 2 mango 1 plic gelatină 200 ml suc de portocale
Mod de preparare
Dai prin blender biscuiţii până devin făinoşi. Topeşti untul şi-l torni peste biscuiţii sfărâmaţi. Amesteci şi aşezi compoziţia într-o tavă pe care o dai la frigider. Între timp, hidratezi gelatina în apă 10 minute, apoi o pui la foc mic, până se topeşte, dar fără a fierbe. Separat, amesteci iaurtul cu zahărul pudră, apoi torni gelatina răcită.
Peste blatul de biscuiţi aşezi boabele de struguri, feliuţa de mango mărunţită şi torni crema de iaurt. Dai tava din nou la frigider. Pentru decor, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Cureţi de coajă şi de sâmburi mango şi le dai prin blender. Amesteci gelatina hidratată cu sucul de portocale şi le pui la foc mic, până se topeşte gelatina. Când gelatina s-a răcit, o amesteci cu piureul de mango şi torni peste prăjitură. Dai din nou tava la frigider 5 ore.