Prăjitura „deşteapă“ cu lămâie

prajitura desteapta jpeg

Deşi în tavă vei pune un singur strat, atunci când o vei scoate din cuptor vei vedea că prăjitura s-a împărţit în trei straturi diferite. Nu degeaba i se spune prăjitura „deşteapă“!

De ce ai nevoie pentru prăjitura „deşteapă“ cu lămâie

4 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

150 g zahăr

125 g unt

115 g făină

40 ml lapte

50 ml zeamă de lămâie

coaja de la 1 lămâie

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară prăjitura „deşteapă“ cu lămâie

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi untul şi esenţa de vanilie, apoi mai amesteci 1-2 minute. Încorporezi făina, pui zeama, coaja de lămâie şi torni treptat laptele cald. Omogenizezi apoi adaugi treptat albuşul bătut.

Pui compoziţia în tavă şi o dai la cuptor până când se rumeneşte uşor la suprafaţă şi prăjitura este tare la suprafaţă. O laşi să se răcească înainte să o porţionezi şi să o pudrezi cu zahăr.

Sursa http://www.delscookingtwist.com

http://www.delscookingtwist.com