Prăjitura „Fulger“ cu nucă

fulger cu nuca jpeg

Cauţi un desert simplu şi rapid? Încearcă această reţetă, iar cei dragi vor fi încântaţi cu siguranţă de acest răsfăţ dulce.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

250 g unt

250 g nuci măcinate

4 ouă

500 g făină

250 g zahăr pudră

250 g zahăr tos

2 linguri coniac

Cum o prepari

Spargi ouăle pe rând. Separi gălbenuşurile, le freci cu zahăr tos până când cristalele nu se mai simt în compoziţie, apoi adaugi untul şi continui operaţiunea. Parfumezi cu două linguri de coniac, adaugi un praf de sare şi făină, în ploaie, apoi frămânţi un aluat tare care se întinde foaie imediat şi îl împarţi în două.

Pui o foaie într-o tavă neunsă, acoperi cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră şi nuci măcinate, apoi acoperi cu cealaltă foaie şi peste ea pui albuşurile bătute spumă cu 100 g de zahăr pudră şi 100 g nuci măcinate.

Pui compoziţia peste ultima foaie de aluat şi întorci prăjitura în cuptor. Dai la copt, la foc potrivit. Serveşti numai ce s-a răcit complet.