Prăjitură pufoasă cu banane

Un desert delicios, prăjitura pufoasă cu banane te va cuceri de la prima degustare. Nu îţi trebuie multe ingrediente şi nici nu este foarte complicat de realizat. Cu siguranţă o vei face de câte ori vei avea ocazia.;
- Porții: 5
- Timp total: 1h30
- Pregătire: 30
- Gătire: 1h
- Categorie: deserturi
Ingrediente
Pentru blat
300 g zahăr
60 g unt
230 g smântână
2 ouă
400 g banane, pasate
2 linguriţe esenţă de vanilie
300 g făină
1 linguriţă praf de copt
½ linguriţă sare
Pentru cremă
80 g unt, la temperatura camerei
60 g + 2 linguri smântână
½ linguriţă esenţă de vanilie
300 g zahăr pudră
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Mixezi zahărul cu untul, apoi adaugi smântâna şi ouăle. Încorporezi piureul de banane şi esenţa de vanilie. Combini cu făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu până când obţii un amestec omogen. Pui aluatul într-un vas uns cu puţin unt. Dai la cuptor 35-40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Laşi să se răcească complet.
Mixezi untul cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Adaugi treptat smântâna până când obţii o cremă pufoasă. Ungi blatul cu cremă. Nivelezi şi decorezi cu felii de banană dacă vrei. Serveşti imediat sau păstrezi la rece.