Praz cu măsline

praz cu masline jpeg

Prazul este bogată în minerale (sodiu, potasiu, calciu, mangan, sulf, siliciu, fosfor, fier), vitaminele A, B1, B2 şi C. Este foarte sărac în grăsimi, fiind recomandat şi în curele de slăbire. Valoarea energetică este de 22 de calorii la 100 de grame de legumă. Prepară această mâncare de praz cu măsline, care este foarte delicioasă, şi este potrivită chiar şi în perioadele de post.

Praz cu măsline - Ingrediente (6 porţii)

5-6 fire praz 300 ml suc roşii 200 g măsline 1 pahar vin alb 50 ml ulei mărar rozmarin sare piper

Praz cu măsline - Mod de preparare

Speli şi cureţi prazul de prima foaie şi îl tai bucăţi mai mari până la frunze. Pui apă cu puţină sare la fiert şi opăreşti prazul în apa clocotită 10-15 minute, apoi îl pui la scurs. Încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti în vasul acoperit. Când începe să se rumenească pui sucul de roşii, măslinele şi vinul. Potriveşti de sare şi piper. Laşi să fiarbă 15-20 de minute. Presari mărar şi rozmarin mărunţite.