Pui cu orez şi ciuperci la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver

Pui cu orez si hribi la cuptor Jamie Oliver jpeg

Ţi-e poftă de un delicios pui cu orez şi  ciuperci la cuptor? Îţi recomandăm o reţetă clasicî pentru a-ţi potoli foamea în lunile reci de iarnă, un pic diferită, recomandată de carismaticul bucătar Jamie Oliver.

Pui cu orez şi ciuperci la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver - Ingrediente (4 porţii)

25 g ciuperci uscate 4 fileuri de pui (fiecare să aibă aproximativ 125 g) 1 căţel de usturoi 400 g orez cu bobul scurt 1 litru supă de pui 4 crenguţe de cimbru proaspăt sau uscat 50 g unt nesărat 80 g parmezan 180 ml apă fiartă sare piper

Pui cu orez şi ciuperci la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Aşezi ciupercile uscate într-un bol şi le acoperi cu 180 ml de apă clocotită. Le dai deoparte să se înmoaie, aproximativ 5 minute, apoi le scurgi şi păstrezi o cantitate mică din lichidul în care s-au înmuiat.

Când sunt gata înmuiate, toci hribiiciupercile şi le aşezi într-o tavă adâncă, cu lichidul pe care l-ai pus deoparte. Tai carnea de pui şi o faci fileuri, apoi cureţi şi zdrobeşti usturoiul. Le adaugi în tavă, împreună cu orezul şi supa de pui. Alegi o parte din frunzele de cimbru, dar păstrezi câteva pentru decor. Amesteci toate ingredientele, cât să se combine aromele, acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cuptor 35-40 de minute, până când vezi că orezul este fiert.

Între timp, freci untul şi dai parmezanul prin răzătoarea mică. Când orezul este gata, scoţi tava din cuptor şi adaugi untul şi caşcavalul peste el. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi amesteci 3-4 minute. Împarţi mâncarea în boluri şi înainte de servire, razi puţin parmezan.

Sursa: jamieoliver.com

jamieoliver.com

Pui picant cu orez şi conopidă

Pui picant cu orez şi conopidă

Cea mai simplă reţetă de orez cu pui

Cea mai simplă reţetă de orez cu pui

Supă de pui cu orez

Supă de pui cu orez

Pui cu broccoli şi orez în sos de brânză

Pui cu broccoli şi orez în sos de brânză