Pui în sos cremos carbonara

Un preparat apetisant şi săţios, puiul în sos cremos carbonara respectă reţeta clasică a pastelor cu acelaşi nume, fiind asezonat cu bacon şi parmezan şi este ideal pentru prânz sau cină.
Ingrediente
Pentru pui
2 bucăţi piept de pui 2 linguri făină 3 linguri parmezan ras sare piper
Pentru sos
1 lingură ulei
2 linguriţe unt
250 g bacon, tăiat bucăţele
1 ceapă feliată
5 căţei de usturoi, pisaţi
350 g smântână degresată
50 g parmezan ras
½ linguriţă amidon de porumb amestecat cu 2 linguriţe apă
Mod de preparare
Condimentezi pieptul de pui cu sare şi piper, după gust. Într-un bol, amesteci făina cu parmezanul. Dai bucăţile de pui prin compoziţie, apoi scuturi excesul. Le prăjeşti într-o tigaie, în uleiul şi untul încins, 4-5 minute, pe fiecare parte sau până îşi schimbă culoarea. Dai deoparte.
În aceeaşi tigaie, rumeneşti baconul până când devine crocant. Adaugi ceapa şi usturoiul. Reduci focul şi torni smântâna. Amesteci până când dă uşor în clocot. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Încorporezi amidonul de porumb dacă vrei ca sosul să fie mai gros. Serveşti cu pieptul de pui.
Sursa https://cafedelites.com