Pui în sos cremos carbonara

pui in sos carbonara jpeg

Un preparat apetisant şi săţios, puiul în sos cremos carbonara respectă reţeta clasică a pastelor cu acelaşi nume, fiind asezonat cu bacon şi parmezan şi este ideal pentru prânz sau cină.

Ingrediente

Pentru pui

2 bucăţi piept de pui 2 linguri făină 3 linguri parmezan ras sare piper

Pentru sos

1 lingură ulei

2 linguriţe unt

250 g bacon, tăiat bucăţele

1 ceapă feliată

5 căţei de usturoi, pisaţi

350 g smântână degresată

50 g parmezan ras

½ linguriţă amidon de porumb amestecat cu 2 linguriţe apă

Mod de preparare

Condimentezi pieptul de pui cu sare şi piper, după gust. Într-un bol, amesteci făina cu parmezanul. Dai bucăţile de pui prin compoziţie, apoi scuturi excesul. Le prăjeşti într-o tigaie, în uleiul şi untul încins, 4-5 minute, pe fiecare parte sau până îşi schimbă culoarea. Dai deoparte.

În aceeaşi tigaie, rumeneşti baconul până când devine crocant. Adaugi ceapa şi usturoiul. Reduci focul şi torni smântâna. Amesteci până când dă uşor în clocot. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Încorporezi amidonul de porumb dacă vrei ca sosul să fie mai gros. Serveşti cu pieptul de pui.

Sursa https://cafedelites.com