Pui în sos cremos pe pat de spanac

pui pe pat de spanac jpeg

O reţetă apetisantă care va cuceri toţi invitaţii la masă, puiul în sos cremos pe pat de spanac se prepară uşor şi este ideal pentru prânz sau cină.

Ingrediente

4 bucăţi piept de pui 1 lingură pătrunjel tocat 250 g smântână 300 ml vin alb 1 lingură usturoi pisat 2 linguri ceapă tocată 6 linguri unt făină 300 g spanac sare piper

Mod de preparare

Condimentezi puiul cu sare şi piper, după gust. Îl treci prin puţină făină, apoi scuturi excesul. Într-o tigaie, topeşti la foc mediu, 2 linguri de unt. O dată topit, rumeneşti bucăţile de piept de pui, în jur de 5 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie şi acoperi cu folie de aluminiu, pentru a se menţine calde. Sotezi usturoiul şi ceapa în 2 linguri de ulei, în aceeaşi tigaie, aproximativ 1 minut, până se înmoaie uşor.

Torni vinul şi îl amesteci pe foc în jur de 3 minute, până se evaporă la jumătate. Încorporez smântâna şi laşi să dea în clocot, aproximativ 3 minute, amestecând din când în când. Presari pătrunjelul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Întorci puiul în tigaie şi îl mai laşi să se încălzească cu sosul câteva minute, la foc mic.

Într-o altă tigaie, căleşti spanacul spălat şi uscat în restul de unt, până se înmoaie. Sărezi şi piperezi, după gust. Îl aranjezi pe o farfurie întinsă şi pui deasupra lui bucăţile de pui. Serveşti cu sos.

Sursa https://iambaker.net