Pui la cuptor cu legume

Pui la cuptor cu legume jpeg

Îi folosim aproape zilnic în tot felul de preparate, dar puţin sunt cei care ştiu adevăratele beneficii ale morcovilor asupra sănătăţii. Unul dintre acestea este că te apără de cancer. Betacarotenul din compoziţia lui transformă substanţele canceroase, ajunse în organism din mediul extern, în substanţe mai puţin nocive, uşor de eliminat. Aşa că te poftim la o porţie de pui la cuptor cu legume, printre care şi morcovi.

Pui la cuptor cu legume - Ingrediente

un pui întreg (cam 2 kg) 1 lămâie 1 ţelină 1 foaie de dafin 1 lingură de ulei de măsline 500 g cartofi 3 morcovi 4 căţei de usturoi câteva bucăţi de sparanghel, opţional

Pui la cuptor cu legume - Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 200 grade C.

Se spală puiul şi se lasă pe un şerveţel să se scurgă excesul de apă. Apoi se pune într-o tavă împreună cu lămâia tăiată bucăţi, ţelina şi fruza de dafin. Se stropeşte cu ulei şi se dă la cuptor. Se lasă cam 30 de minute la cuptor. Între timp se pregătesc cartofii şi morcovii, se spală şi se taie după preferinţe. Apoi se pun în tavă împreună cu usturoiul. Se mai lasă la cuptor cam 50 de minute. La sfârşit se adaugă sparanghelul.

Sursa:taste.com.au

Salată verde cu piept de pui

Salată verde cu piept de pui

Copane de pui la cuptor în crustă de pesmet

Copane de pui la cuptor în crustă de pesmet

Pulpe de pui în sos de vin dulce

Pulpe de pui în sos de vin dulce