Pui umplut cu legume, un preparat irezistibil

Dacă ai rămas în pană de idei pentru felul principal, trebuie să încerci această reţetă de pui umplut cu legume. Un preparat extrem de savuros, puiul împrumută din aroma legumelor, iar rezultatul este unul de nota 10.
Ingrediente
1 pui 2-3 morcovi 2 dovlecei fasole verde 3-4 cartofi 100 g unt 1 ardei iute sare piper boia ulei 200 ml vin roşu demidulce
Mod de preparare
Speli bine puiul, îl laşi la scurs, apoi îl ştergi cu un prosop absorbant de bucătărie. Îl ungi cu ulei şi cu unt topit, în interior şi pe exterior, condimentezi cu sare, piper şi boia, stropeşti cu vin şi laşi la rece aproximativ o oră. Cureţi legumele, fasolea verde o laşi întreagă dovleceii îi tai feliuţe, iar morcovii îi poţi pune întregi sau fâşii. Dai toate legumele într-un clocot, 5 minute, în apă cu sare. Cartofii tăiaţi în patru îi laşi să fiarbă până sunt făcuţi.
Tapetezi o tavă cu unt, aşezi puiul cu pieptul în jos, umpli cu o parte din legume, dai la cuptor, laşi să se rumenească şi îl întorci cu pieptul în sus. Aşezi deasupra felii de ardei iute şi mai laşi o jumătate de oră să se rumenească. Dacă este nevoie, adaugi apă. Serveşti cu restul de legume.
Cel mai apetisant pui umplut cu legume
Cel mai apetisant pui umplut cu legume
Pui umplut cu orez şi nuci, perfect pentru ocazii speciale
Pui umplut cu orez şi nuci, perfect pentru ocazii speciale