Pulpe cu cartofi la cuptor, cu sos cremos de parmezan

Pui cu cartofi la cuptor, cu sos cremos de parmezan jpeg

Dacă vrei să îi răsfeţi pe cei dragi cu un preparat simplu şi delicios, atunci trebuie să încerci reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi, de pulpe cu cartofi la cuptor, cu sos cremos de parmezan. Carnea de pui este moale la interior şi crocantă la exterior. Iar legumele la cuptor îi dau un plus de savoare.

Pulpe cu cartofi la cuptor, cu sos cremos de parmezan - Ingrediente

6 pulpe superioare de pui 1 linguriţă amestec de condimente, după preferinţă sare grunjoasă, după gust piper negru măcinat, după gust 3 linguri unt 100 g baby spanac, tocat cât mai mare 450 g cartofi albi, tăiaţi în 2 sau 3 părţi 2 linguri frunze de pătrunjel tocat

Pentru sosul cremos de parmezan

60 g unt nesărat

4 căţei de usturoi tocaţi

2 linguri de făină

240 ml supă de pui (sau mai multă, dacă este cazul)

1 linguriţă cimbru uscat

½ linguriţă busuioc uscat

120 g amestec de lapte şi smântănâ

50 g parmezan ras

sare grunjoasă, după gust

piper negru măcinat, după gust

Pulpe cu cartofi la cuptor, cu sos cremos de parmezan - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la foc potrivit. Ungi o tavă cu ulei, pudrezi pulpele de pui cu condimente amestecate, presari piper şi sare, după gust.

Topeşti 2 linguri de unt într-o tigaie adâncă, la foc mediu-mare, adaugi puiul (cu pieliţa în jos) şi îl prăjeşti pe ambele părţi până se rumeneşte, 2-3 minute pe fiecare parte, apoi laşi carnea deoparte.

Topeşti 1 lingură de unt în tigaie, adaugi spanacul şi îl căleşti, amestecând ocazional, până încep frunzele să se înmoaie, aproximativ 2 minute, apoi îl dai deoparte.

Pentru sosul cremos de parmezan, topeşti untul în tigaie, la foc mediu. Adaugi usturoiul şi îl căleşti 1 sau 2 minute. Încorporezi făina până se rumeneşte puţin, aproximativ 1 minut.

Treptat, încorporezi supa concentrată de pui, cimbrul şi busuiocul. Fierbi totul, amestecând constant până la omogenizare, 1-2 minute. Adaugi amestecul de lapte şi smântână grasă şi parmezanul, până se îngroaşă puţin sosul, în jur de 1-2 minute. Dacă sosul este prea gros, adaugi mai mult lapte. Condimentezi cu sare şi piper.

Aşezi pulpele într-o tavă tapetată anterior, într-un singur strat. Pui cartofii peste carne, adaugi spanacul şi torni sosul cremos. Dai tava la cuptorul încins până se rumenesc cartofii şi pulpele, aproximativ 25-30 de minute. Serveşti imediat, cu pătrunjel tocat, dacă doreşti.

Sursa + foto: damndelicious.net

Pulpe de pui la cuptor, cu roşii dulci

Pulpe de pui la cuptor, cu roşii dulci

Pui la cuptor, marinat în lapte bătut

Pui la cuptor, marinat în lapte bătut

Pui la cuptor, cu morcovi şi cartofi

Pui la cuptor, cu morcovi şi cartofi