Rasol de vită cu legume şi sos

2 shutterstock 133362578 jpg jpeg

Înainte să pregăteşti această reţetă, caută în magazine felii din partea superioară a piciorului de viţel tăiat cu tot cu os, ai grijă ca feliile să nu fie nici prea groase, nici prea subţiri şi să fie cu carne. Aceasta este o reţetă italiană care necesită timp mai lung de gătire, dar aroma preparatului este unică.

5 bucăţi de rasol de viţel

1 ceapă

2 căpăţâni de usturoi

2 morcovi

1 ţelină

30 g făină

50 ml ulei de măsline

1 lămâie

frunze de ţelină

400 ml supă concentrată de pui

Speli bucăţiile de rasol şi le laşi la uscat pe prosoape de hârtie. Cureţi ceapa, usturoiul, morcovii şi ţelina, apoi ceapa o tai mărunt, iar rădăcinoasele le tai în fâşii subţiri. Toci mărunt frunzele de ţelină. Coaja de lămâie o dai prin răzătoare.

Încingi uleiul de măsline, într-o tigaie şi pui bucăţiile de rasol, tăvălite, în prealabil, prin făină cu sare, apoi le rumeneşti pe ambele părţi. Scoţi bucăţiile de rasol şi laşi deoparte.

În tigaie încingi uleiul rămas, pui ceapa, morcovul şi ţelina, apoi căleşti 7 minute. Adaugi usturoiul, coaja de lămâie şi frunzele de ţelină şi omogenizezi 2-3 minute.

Pui bucăţiile de rasol peste legume, împreună cu supa concentrată de pui şi laşi la foc mic, până dă în clocot, aproximativ 2 ore, timp în care întorci carnea din când în când.

Serveşti rsolul cu garnitură de orez, piure sau cu mămăligă.

FOTO Shutterstock