Reţetă de sezon: piftie de porc

piftie de porc jpeg

La mesele festive din lunile de iarnă, prepară-le celor dragi o piftie ca la carte, cu carne de porc. Te vei convinge de cât este de delicioasă!

Ingrediente

2 kg pulpă de porc 4 picioare de porc 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 150 g hrean sare piper negru mărar

Mod de preparare

Cureţi carnea, speli picioarele de porc în două-trei ape şi pui totul într-o oală de dimensiuni mari, apoi acoperi cu apă rece. Laşi la foc mic până ajunge la punctul de fierbere. Înlături spuma care se formează, pentru a obţine o zeamă clară, apoi o condimentezi cu sare şi piper. Adaugi legumele curăţate şi le laşi la foc 4-5 ore, fără să acoperi vasul cu capac, până când carnea se desprinde de pe oase.

Pe măsură ce se fierb, scoţi legumele şi le pui la răcit într-un bol. La final, stingi focul, pui un capac şi laşi la răcit 30 de minute. Între timp, cureţi usturoiul şi-l zdrobeşti.

Strecori zeama, apoi adaugi în ea usturoiul şi o pui pe foc încă 5 minute, după care o răceşti şi o strecori din nou. Iei carnea de pe oase, feliezi morcovii, apoi aranjezi carnea tăiată în boluri. La bază, pui un strat de morcovi, altul de carne, urmând să torni uşor zeama peste ele. Acoperi bolurile cu folie de plastic şi le ţii la rece. Serveşti cu mărar.

Piftie de crap, reţeta tradiţională din Delta Dunării

Piftie de crap, reţeta tradiţională din Delta Dunării

Piftie de curcan

Piftie de curcan

Piftie din carne de pui

Piftie din carne de pui