Reţetă originală de clătite

1 captura de ecran din 2019 08 13 la 15 18 48 png png

Clătitele în forma lor de azi sunt originare din nordul Franţei, mai precis din Bretania, provincie unde se îmbină armonios tradiţionalul şi exoticul. Indiferent cum le preferi, pufoase, sau din contră, mai subţiri, umplute cu ciocolată sau diverse gemuri, clătitele sunt pur şi simplu delicioase. Astăzi îţi propunem reţeta clasică de clătite cu care nu vei da greş niciodată, rămâne doar să le umpli după preferinţe.

Ingrediente:

3 ouă  300 g făină 300 g lapte 300 ml apă minerală 3 linguri unt topit 1 praf de sare 1-2 linguri zahăr vanilat 1 esenţă vanilie Coaja la 1 lămâie 50 ml ulei

Mod de preparare:

Ia un castron mare şi bate ouăle cu sarea. Adaugă alternativ lapte şi făina. Amestecă aluatul cu telul, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Pune esenţa de vanilie şi zahărul vanilat. Adaugă şi untul topit, având grijă să amesteci continuu. Dacă ţi se pare prea gros, mai adaugă lapte sau apă minerală, iar dacă aluatul este mult prea lichid, îngroaşă-l cu puţină făină.

Încinge o tigaie şi cu un polonic toarnă compoziţia în tigaia unsă cu puţin ulei. Ai grijă ca aluatul să acopere toată suprafaţa tigăii şi lasă clătita să se coacă bine, pentru că altfel nu o vei putea desprinde de pe fundul tigăii.

Când observi că s-a copt pe o parte, e timpul să întorci clătita. Poţi folosi o spatulă sau te poţi folosi doar de coada tigăii, dacă ai experienţă, aruncând clătita în sus astfel încât să cadă cu partea necoaptă înapoi în tigaie.

La final, pudrează-le cu zahăr sau umple-le cu gem, dulceaţă sau cremă de ciocolată şi rulează-le.

Poftă bună!