Reţetă picantă de zacuscă cu vinete şi gogoşari

2 zacusca picanta jpg jpeg

Dacă preferi preparatele picante, atunci e musai să încerci reţetă picantă de zacuscă cu vinete şi gogoşari. Trebuie să ai cel puţin câteva borcane în cămară, pentru a-ţi satisface pofta la iarnă.

Uşor de gătit şi delicioasă, reţeta picantă de zacuscă cu vinete şi gogoşari este gata în câteva ore şi este numai bună de savurat în zilele reci de iarnă.

Ingrediente necesare pentru reţetă picantă de zacuscă cu vinete şi gogoşari:

- patru kilograme de vinete - trei kilograme de gogoşari - 500 de ml de ulei - trei kilograme de roşii mari - 2-3 căpăţâni de usturoi - 1,5 kilograme de usturoi - 200 de grame de ardei iute - două foi de dafin - sare şi piper, după gust

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor

Mod de preparare reţetă picantă de zacuscă cu vinete şi gogoşari:

Coace vinetele, iar apoi curăţă-le şi lasă-le la scurs într-o sită. Între timp, coace gogoşarii, curăţă-i şi lasă-i la scurs. Evident, nu uita să elimini seminţele şi taie-i în bucăţele mici.

Curăţă şi toacă ceapa mărunt, după care pune-o la călit în ulei, la foc mic, până când devine transparentă. Adaugă ulterior usturoiul curăţat şi tocat mărunt, dar şi roşiile fără pieliţă şi tăiate feliuţe subţiri.

Ulterior, adaugă şi bucăţile de gogoşar copt, vinetele coapte şi mărunţite, dar şi ardeiul iute tăiat rondele. Condimentează cu sare şi piper şi lasă totul să fiarbă la foc mic.

Când sosul s-a îngroşat şi uleiul s-a ridicat deasupra, zacusca este gata şi se dă la o parte de pe foc.

Se toarnă fierbinte în borcane de 400 g, lăsând un spaţiu gol de 2 cm din marginea borcanului. În fiecare borcan se pune deasupra câte o lingură de ulei fierbinte, înainte de a pune înfileta capacul.

Poftă bună!