Reţeta simplă de plăcintă cu pere

Strudel with Rhubarb and Pears jpeg

Înlocuieşte în această toamna plăcintele cu brânză, cu cele cu umplutură de pere şi vei obţine desertul perfect.

Ai nevoie de

Pentru aluat

300 g făină 150 ml apă 1 praf sare 75 g unt topit

Pentru umplutură

300 g pere

3 linguri stafide

30 ml rom

5 linguri zahăr

1 praf scorţişoară

coajă rasă de lămâie

100 g nuci zdrobite

50 g pesmet

zahăr pudră, pentru ornat

frişcă bătută, pentru ornat

Cum se prepară

Cerni făina, faci o adâncitură în mijloc, pui un praf de sare şi apa călduţă. Frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare şi îl laşi să se odihnească 30 de minute, la loc călduros, într-un castron acoperit cu un prosop. Cureţi perele şi le îndepărtezi cutia cu seminţe, apoi le tai felii subţiri. Înmoi stafidele în rom. Într-un castron, amesteci perele, nucile, scorţişoara, zahărul, coaja de lămâie şi stafidele.

Aşezi aluatul pe un prosop de bucătărie, pudrat cu făină, şi îl întinzi cât de mult poţi, până obţii o foaie la fel de subţire ca hârtia. O stropeşti cu untul topit şi presari pesmetul.

Aşezi umplutura de pere şi stafide, nivelezi, apoi rulezi plăcinta. O tai cât este încă crudă, o aşezi într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până se rumeneşte. La final, o pudrezi cu zahăr şi o ornezi cu frişcă.