Reţeta tradiţională de gulaş de vită

Unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare ungureşti, gulaşul de vită nu este chiar atât de greu de preparat cum pare la prima vedere.
De ce ai nevoie pentru gulaş
600 g carne de vită
1 ceapă
5 căţei de usturoi
3-4 linguri ulei
3 morcovi
2 ardei graşi
400 g cartofi
2 linguri făină
1 linguriţă boia de ardei dulce
1 linguriţă boia de ardei afumată
piper
2 frunze de dafin
2 frunze cimbru
90 ml vin roşu
500 ml supă de carne
85 g pastă de tomate
Cum se prepară gulaşul
Combini boia de ardei dulce cu cea afumată, adaugi piper, frunzele de dafin şi cimbrul. Încingi uleiul în tigaie şi rumeneşti carnea de vită tăiată cubuleţe, apoi o scoţi şi aşezi în loc cepele tocate şi le ţii pe foc până când devin sticloase, apoi pui făina şi condimentele, amesteci şi mai ţii pe foc un minut, după care torni vinul, supa şi pasta de tomate.
Adaugi carnnea în oală şi laşi la fiert aproximativ o oră, după care adaugi legumele tocate şi mai ţii pe foc alte 45 de minute, până când legumele s-au pătruns. Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă caldă în timpul fierberii.