Roşii în saramură

rosii in saramura jpeg

A sosit momentul în care rafturile din cămară se pregătesc pentru iarnă. Încearcă o reţetă simplă de roşii în saramură.

Ingrediente

2 kg roşii frunze vişin frunze dafin 3 l apă 3 căpăţâni usturoi boabe ienibahar 3 linguri sare grunjoasă boabe piper rondele de ceapă, după gust crenguţe de cimbru

Cureţi roşiile, le speli şi le scurgi. Le aşezi în borcane, iar din loc în loc pui frunze de vişin, de dafin, felii de usturoi, rondele de ceapă, boabe de piper, de ienibahar şi crenguţe de cimbru.

Faci o saramură din apă cu sare, aşezi pe foc şi ţii până se topeşte sarea. Dai deoparte, laşi să se răcească şi torni peste roşii. Închizi borcanele cu capace. Le ţii pe baie de aburi 30 de minute, apoi le depozitezi în loc răcoros.