Ruladă cu cremă de ciocolată

rulada cu crema de ciocolata jpeg

Ciocolata este vedeta acestui desert, iar dacă te declari fanul numărul unu al ciocolatei, e musai să încerci această reţetă de ruladă. Crema delicioasă îi dă savoare desertului, aşa că îţi va fi greu să îi rezişti tentaţiei.

Ingrediente

Pentru aluat

7 ouă 7 linguri zahăr pudră 7 linguri făină 1 praf sare 2 linguri ulei

Pentru cremă

700 g ciocolată neagră menaj

400 g smântână pentru frişcă

100 g vişine din vişinată, scurse

cacao, pentru decor

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu praful de sare. Adaugi zahărul în ploaie, mixând continuu, apoi gălbenuşurile frecate cu uleiul şi, la final, făina. Aluatul îl torni într-o formă dreptunghiulară, tapetată, şi îl dai la cuptorul preîncălzit până când se coace, având grijă să nu se rumenească. Îl scoţi pe un şervet de bucătărie curat şi umed, îl rulezi şi îl laşi aşa până când faci crema.

Pentru cremă, aşezi, pe baie de aburi, smântâna şi ciocolata şi amesteci până când se topeşte, o dai deoparte şi o laşi la răcit.

O mixezi pentru a deveni pufoasă. Derulezi blatul şi întinzi o parte din cremă peste el, aşezi din loc în loc vişine, apoi îl rulezi şi îmbraci în restul de cremă. Presari rulada cu cacao şi o decorezi după imaginaţie.

Miniruladă cu cremă de vanilie

Miniruladă cu cremă de vanilie

Ruladă stracciatella cu banane

Ruladă stracciatella cu banane

Ruladă cu bacon şi carne tocată, reţetă pentru ocazii festive

Ruladă cu bacon şi carne tocată, reţetă pentru ocazii festive