Ruladă cu cremă de ciocolată

Ciocolata este vedeta acestui desert, iar dacă te declari fanul numărul unu al ciocolatei, e musai să încerci această reţetă de ruladă. Crema delicioasă îi dă savoare desertului, aşa că îţi va fi greu să îi rezişti tentaţiei.
Ingrediente
Pentru aluat
7 ouă 7 linguri zahăr pudră 7 linguri făină 1 praf sare 2 linguri ulei
Pentru cremă
700 g ciocolată neagră menaj
400 g smântână pentru frişcă
100 g vişine din vişinată, scurse
cacao, pentru decor
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu praful de sare. Adaugi zahărul în ploaie, mixând continuu, apoi gălbenuşurile frecate cu uleiul şi, la final, făina. Aluatul îl torni într-o formă dreptunghiulară, tapetată, şi îl dai la cuptorul preîncălzit până când se coace, având grijă să nu se rumenească. Îl scoţi pe un şervet de bucătărie curat şi umed, îl rulezi şi îl laşi aşa până când faci crema.
Pentru cremă, aşezi, pe baie de aburi, smântâna şi ciocolata şi amesteci până când se topeşte, o dai deoparte şi o laşi la răcit.
O mixezi pentru a deveni pufoasă. Derulezi blatul şi întinzi o parte din cremă peste el, aşezi din loc în loc vişine, apoi îl rulezi şi îmbraci în restul de cremă. Presari rulada cu cacao şi o decorezi după imaginaţie.
Miniruladă cu cremă de vanilie
Miniruladă cu cremă de vanilie
Ruladă stracciatella cu banane
Ruladă stracciatella cu banane
Ruladă cu bacon şi carne tocată, reţetă pentru ocazii festive
Ruladă cu bacon şi carne tocată, reţetă pentru ocazii festive