Ruladă tiramisu

Celebrul desert poate fi preparat şi sub altă prezentare, cea sub formă de ruladă. Prepară acest desret şi nu vei regreta.
De ce ai nevoie pentru ruladă tiramisu
Pentru blat
100 g făină
100 g zahăr
5 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
50 g unt
2 linguri zahăr pudră
Pentru sirop
100 ml cafea
2 linguri zahăr
1 lingură vin dulce
Pentru cremă
220 g mascarpone
50 g zahăr pudră
1 praf scorţişoară
1 lingură vin dulce
100 g frişcă bătută
cacao, pentru decor
ciocolată albă şi neagră, pentru decor
Cum se prepară rulada tiramisu
Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară. Freci gălbenuşurile cu esenţa de vanilie şi zahărul până când compoziţia capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi jumătate din făină, omogenizezi, apoi încorporezi restul de făină. Baţi albuşurile spumă tare cu sarea şi zahărul pudră. Pui un sfert din albuşuri peste compoziţie, omogenizezi, apoi adaugi restul de albuş. Torni treptat untul topit şi amesteci.
Torni compoziţia în tavă şi o ţii până când trece testul scobitorii. O pui cu tot cu hârtie pe un prosop umed şi rulezi cât timp este caldă. Laşi blatul la răcit.
Pentru sirop, pui toate ingredientele pe foc şi amesteci până se dizolvă zahărul. Laşi la răcorit.
Pentru cremă, mixezi mascarpone cu frişca şi restul ingredientelor până când se omogenizează.
Derulezi blatul, îndepărtezi hârtia, îl însiropezi, pui crema, o întinzi şi rulezi din nou. Presari cacao şi aşchii de ciocolată şi dai desertul la rece până în momentul servirii.