Rulouri din piept de curcan

Alege un aperitiv simplu şi rapid, din carne de curcan. Este o carne delicioasă, care nu îţi pică greu la stomac, mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă, când masa ta este îmbelşugată.
Ingrediente
300 g piept de curcan ulei sare piper 8 prune uscate 1 ardei gras Pentru sos 100 g iaurt 3 căţei usturoi zeamă de lămâie
Mod de preparare
Speli pieptul de curcan, îl dai cu sare şi îl ţii la frigider cel puţin 30 de minute, apoi îl speli şi îl tai, pe lung, în fâşii late de 2 cm. Îţi vor ieşi aproximativ 8 bucăţi. Le dai cu sare şi piper, după gust, apoi aşezi pe fiecare câte o prună, le rulezi şi le înfigi în beţişoare pentru frigărui. Le frigi pe grătarul încins câteva minute pe ambele părţi. Tai ardeiul rondele, le cureţi de sâmburi şi de nervuri, le aşezi într-un vas uns cu ulei şi pui peste ele rulourile. Dai vasul la cuptorul încins 20 de minute. Le serveşti, dacă vrei, cu un sos preparat din iaurt, mixat cu usturoiul zdrobit şi cu câteva picături de zeamă de lămâie.
Aperitiv rapid: ardei graşi umpluţi cu brânză şi bacon
Aperitiv rapid: ardei graşi umpluţi cu brânză şi bacon
Cele mai bune aperitive cu somon, pentru mesele tale festive
Cele mai bune aperitive cu somon, pentru mesele tale festive