Salată cu păstrăv somonat

salata cu pastrav somonat jpeg

În zilele cu dezlegare la peşte, dar şi în orice altă zi de peste an, această salată cu păstrăv somonat este un adevărat deliciu. Încearc-o şi tu!

Ingrediente

1 file păstrăv somonat 4 cartofi 2 morcovi ulei 2 cepe 1 castravete murat sare piper

Pentru sos

200 g iaurt

sare

2-3 căţei de usturoi

1 lingură zeamă lămâie

verdeaţă, pentru decor

Mod de preparare

Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă alături de morcovi. Cepele le tai julien. Fileul îl speli, îl porţionezi şi îl usuci pe prosoape absorbante. Condimentezi bucăţile de peşte cu sare şi piper şi le prăjeşti într-o tigaie cu puţin ulei, 2 minute pe o parte şi 2 pe cealaltă.

Pentru sos, zdrobeşti usturoiul şi îl freci cu sare până obţii o pastă. Adaugi iaurtul bătut şi, când sosul este omogenizat, zeama de lămâie. Într-un vas, pui peştele, ceapa, cartofii curăţaţi de coajă, morcovii şi castravetele, tăiate după preferinţă, peste care torni sosul. Decorezi cu verdeaţă.

Păstrăv cu sos acrişor de unt şi usturoi

Păstrăv cu sos acrişor de unt şi usturoi

Reţeta zilei. Păstrăv umplut cu nucă (reţetă împărătească)

Reţeta zilei. Păstrăv umplut cu nucă (reţetă împărătească)

Păstrăv somonat cu sos alb

Păstrăv somonat cu sos alb