Salată de hering marinat

Heringul face parte din cei patru peşti recomandaţi pentru conţinutul lor ridicat de acizi graşi Omega 3, ceilalţi fiind tonul, somonul şi macroul. Heringul se găseşte de vânzare în stare proaspătă, dar şi afumat sau marinat, la un preţ acceptabil. Suficiente motive pentru a te convinge să prepari o salată de hering marinat.
Salată de hering marinat - Ingrediente (2 porţii)
2 bucăţi hering marinat 2 fire ceapă verde 1 morcov 2 cartofi piper sare 1 ceapă 2 linguri ulei 1-2 linguri zeamă de lămâie
Salată de hering marinat - Mod de preparare
Cureţi de coajă şi speli cartofii şi morcovul. În puţină apă cu sare, pui la fiert mai întâi morcovul tăiat rondele, apoi după 5-6 minute cartofii tăiaţi cuburi. Tai firele de ceapă rondele mici şi ceapa julien.
Cureţi peştele de şira spinării şi apoi îl tai bucăţele. Scurgi morcovul şi cartofii şi îi treci prin jet de apă rece pentru a opri procesul de fierbere. Pui în două boluri morcovi, cartofi, ceapă verde şi albă şi potriveşti de sare şi piper. Amesteci, torni uleiul, zeama de lămâie şi serveşti imediat.