Semilună cu cremă de nucă şi ciocolată

O reţetă de fursecuri pe placul tuturor iubitorilor de nucă. Sunt ideale pentru o masă festivă, ca cea de Paşte. Ar trebui să îţi notezi această reţetă şi să o pregăteşti imediat după ce trece postul. Pe noi ne-a convins.
- Porții: 10
- Timp total: 1h
- Pregătire: 30 min
- Gătire: 30 min
- Categorie: deserturi
Ingrediente
6 albuşuri
120 gr zahăr
2 linguri cacao
150 gr unt
150 gr făină
1 pliculeţ praf de copt
150 g nucă măcinată
Pentru glazura de gălbenuşuri
6 gălbenuşuri
150 g zahăr pudră
1 pliculeţ de zahăr vaniliat
Pentru crema cu nucă
100 ml lapte
160 g zahăr
100 g ciocolată neagră menaj
1 linguriţă esenţă de rom
200 g unt
li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 13.3px Helvetica; color: #26282a; -webkit-text-stroke: #26282a} span.s1 {background-color: #ffffff; -webkit-text-stroke: 0px #000000} span.s2 {font-kerning: none; background-color: #ffffff} span.s3 {background-color: #ffffff} ul.ul1 {list-style-type: disc}
Mod de preparare
Crema de nucă: Laptele se amestecă cu zahărul şi se pun la fiert până la formarea unui sirop gros. Peste compoziţie se adaugă untul tăiat cubuleţe, ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă până la dizolvarea ei. După ce ciocolata se dizolvă, se adaugă nuca măcinată, esenţa de rom. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit crema, apoi se întinde un strat gros peste blatul prăjiturii. Se dă la rece 2 ore apoi se poate tăia cu un pahar în formă de semiluna.
Pentru glazură: Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pudră până îşi măresc volumul şi devin cremoase. Crema obţinută se întinde peste blatul pe jumătate copt, apoi se bagă din nou tavă în cuptor şi se continuă coacerea încă 10 minute.
Se da la copt în tava tapetata cu hârtie de copt şi unsă cu ulei sau unt pentru aproximativ 20 minute. Blatul trebuie să fie pe jumătate copt.
Pentru blat: Se freacă untul cu 80 gr zahăr până se spumează. Peste compoziţie se adaugă făînă amestecată cu praful de copt, nuca şi se amestecă bine pentru a sparge toate cocoloasele formate.
Se mixează albuşurile cu 80 gr zahăr până ce se poate întoarce castronul fără ca albuşurile să alunece. Se adaugă peste compoziţia de nucă şi se amestecă uşor cu mişcări de sus în jos cu o paleta până la omogenizarea celor două compoziţii.