Somon cu legume la cuptor

peste somon legume  shutterstock 98680004 jpeg

În noaptea de Revelion, unii mănâncă peşte urmând anumite cutume sau din superstiţie. Pentru ei, dar nu numai, propunem această reţetă de somon cu legume.

Ingrediente

4 medalioane de somon 500 g broccoli 500 g conopidă 2 morcovi 4 căţei de usturoi sare piper 100 ml ulei

Cum se prepară

Se curăţă broccoli, conopida şi morcovul, apoi se taie morcovul rondele şi se desfac conopida şi broccoli în bucheţele. Se pun morcovii la fiert în apă clocotită cu sare pentru 10

minute, apoi se adaugă conopida şi broccoli şi se mai lasă 5 minute.

Se spală bucăţile de somon, se presară cu sare şi piper şi se aşază într-o tavă împreună cu legumele fierte pe jumătate şi scurse. Se stropeşte totul cu ulei, se adaugă usturoiul tocat fin, se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se introduce la cuptor pentru 30 de minute.

Se scoate folia şi se mai lasă să se rumenească 15 minute.

sursa foto: Shutterstock