Somon cu mazăre

somon jpeg

Este o adevărată celebrare a aromelor primăverii şi o reţetă de somon cu mazare, uşoară şi sănătoasă în acelaşi timp! Somonul şi mazărea sunt adevăratele vedete, iar cu iaurt rece şi mentă totul de vine mult mai răcoritor şi simplu.

Ingrediente

2 fileuri de somon 200 g mazăre fiartă 2 mâini mentă proaspătă 4 linguri iaurt 2 ouă

Pentru dressing

2 căţei usturoi

sucul şi coaja răzuită de la o lămâie

2 linguri miere

sare

piper

ulei de măsline

Mod de preparare

Mixează mazărea împreună cu menta într-un blender. Nu transforma compoziţia într-un piure, pentru că ar trebui să-i păstrezi totuşi textura, aşa că numai câteva secunde sunt suficiente. Încorporează iaurtul şi asezonează cu sarea şi piperul.

Pentru a face dressingul, pune rozmarinul, usturoiul şi coaja de lămâie într-un mojar şi pisează pentru a „elibera“ toate aromele. Adaugă mierea şi sucul de lămâie şi amestecă din nou. Pune ulei de măsline suficient pentru a obţine o consistenţă curgătoare. Potriveşte de sare şi piper.

Pune o tigaie pe flacără medie şi adaugă ulei de măsline, sare şi piper. Când s-a încins, adaugă fileurile de somon şi găteşte câte două minute pe fiecare parte. Apoi bagă acest somon în cuptorul încins pentru 3 minute ca să se pătrundă. Scoate din cuptor şi aşază peste mazăre.

Pentru a face ouă poşate pune o oală mică cu apă la fiert şi lasă să fiarbă, dar să nu dea în clocot. Apoi sparge ouăle fiecare într-un vas. Amestecă încet, cu blândeţe, astfel încât vei obţine un vârtej în miniatură în mijlocul căruia torni un ou. vei vedea cum se albeşte imediat.Un ou mai moale vei obţine în două minute, iar unul mai tare în patru. repetă operaţiunea cu celălalt ou.

Pune fiecare ou deasupra fileului de somon şi toarnă pe deaupra dressingul de rozmarin.

Somon cu sos de mustar

Somon cu sos de mustar

Tartar cu somon afumat

Tartar cu somon afumat

Tort de somon afumat

Tort de somon afumat

sursa: afeastfortheeyes.co.uk