Somon în sos de lămâie şi rozmarin

somon jpeg

Când vrei să găteşti peşte sau pregăteşti o masă specială, somonul în sos de lămâie şi rozmarin este alegerea ideală.

Ingrediente

450 g file de somon

1 lingură ulei

80 ml vin alb

zeama de la 1 lămâie

1 lingură miere

½ lingură rozmarin tocat

1 linguriţă amidon

sare

piper

felii de lămâie

crenguţe de rozmarin

Mod de preparare – Somon în sos de lămâie şi rozmarin

Tai somonul bucăţi potrivite. Îl condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi îl ungi cu puţin ulei. Rumeneşti peştele într-o tigaie 3-4 minute, pe fiecare parte.

Adaugi vinul, zeama de lămâie, mierea şi rozmarinul şi mai ţii tigaia pe foc încă 1-2 minute. Dizolvi amidonul în puţină apă şi îl combini cu sosul. Serveşti somonul cu felii de lămâie şi crenguţe de rozmarin.

Sursa https://cooktoria.com

https://cooktoria.com