Spaghete cu chifteluţe în sos de vin

Avem cea mai gustoasă propunere pentru meniul din acest început de săptămână: spaghete cu chifteluţe în sos de vin. Nouă deja ne plouă în gură. Vouă, nu?
Ingrediente pentru spaghete cu chifteluţe în sos de vin
Pentru chifteluţe 500 g carne tocată (amestec vită cu porc) 1 ceapă tocată mărunt 2 ouă pătrunjel verde tocat 2 frunze tocate de busuioc verde 1 căţel de usturoi zdrobit ulei pentru prăjit sare piper
1 căţel de usturoi zdrobit
2 linguri ulei
1 ceapă mică rasă
1 cutie cu pulpă de roşii tocată
150 ml vin roşu
1 lingură cimbru uscat
1/2 linguriţă de zahăr
sare
piper
300 g spaghete
1 lingură unt
Mod de preparare pentru spaghete cu chifteluţe în sos de vin
Carnea se amestecă cu ouăle, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, busuiocul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chifteluţe mici, rotunde, care se prăjesc în ulei bine încins, după care se scot deoparte şi se păstrează calde.
Separat, se călesc ceapa şi usturoiul tocate mărunt cinci minute, se adaugă pulpa de roşii, vinul, cimbrul, zahărul, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până când sosul începe să scadă. Se adaugă chiftelele şi se mai dă în câteva clocote. Spaghetele se fierb al dente în apă cu sare, se scurg, se călesc uşor cu puţin unt şi se servesc calde cu chiftelele asezonate cu sos.