Spumă de afine

Ingrediente:
250 g afine 4 ouă mari 10 linguri zahăr 5 linguri lapte praf 650 ml frişcă lichidă 4 pliculeţe gelatină 1fiolă esenţă de vanilie
Pentru decor
afine
frunze de mentă
Speli afinele şi le scurgi. Amesteci într-un bol, ouăle cu zahărul şi cu laptele praf. Pui pe baie de aburi şi amesteci până se întăreşte crema. Dai la răcit. Pui gelatina la înmuiat în circa 130 ml apă, 15 minute. O topeşti la foc mic, fără să o fierbi, şi apoi o dai deoparte să se răcească. O amesteci cu crema de ou. Mixezi frişca şi o dai la rece 15 minute. Apoi o amesteci, esenţa de vanilie, afinele date la blender şi crema de ou cu gelatină.
Pui crema de afine în pahare şi o dai la rece cel puţin o oră. În momentul servirii ornezi desertul cu afine congelate şi cu frunze de mentă.
Dificultate medie
6 porţii
Timp de preparare: 1 h
Prepară un cheesecake aromat cu spuma de afine