Stufat de miel
Stufat sau mâncărică gătită cu carne de miel şi fire de ceapă şi de usturoi verzi. Te aşteaptă o bunătate de preparat pentru masa de Paşte!
Ingrediente
- 1,5 kg carne macră de miel
- 6 legături ceapă verde
- 6 legături usturoi verde
- 50 ml ulei
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 linguriţă făină
- sare
- piper
Mod de preparare
Speli carnea, o tai cuburi şi o pui la călit în ulei. Când e rumenită pe toate părţile, torni apă cât să o acopere şi o fierbi sub capac, la foc mediu, o oră. Amesteci din când în când şi mai adaugi apă. Între timp, cureţi ceapa şi usturoiul, apoi le tai în bucăţi de 2-3 cm, inclusiv frunzele. Le pui în oală, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi pe aragaz până se înmoaie legumele. Amesteci făina cu pasta de tomate, apoi subţiezi cu apă şi torni peste carne. Fierbi stufatul până se îngroaşă puţin sosul. Serveşti fierbinte.
Poftă bună!
FOTO: Shutterstock.com
Încearcă şi Miel la cuptor în stil grecesc.