Supă-cremă de ciuperci, un deliciu în zilele reci

Când nu mai ai inspiraţie în bucătărie în materie de ciorbe sau supe, alege o supă-cremă de ciuperci şi bucură-te de gustul ei bogat.
Ingrediente
200 g piept de pui dezosat 1-2 linguri ulei 2 linguri unt 2 cepe mici 350 g ciuperci 4 căţei usturoi 750 ml supă de pui 2 morcovi 1 ţelină 3 cartofi piper 100 g mazăre congelată sare verdeaţă, opţional
Preparare
Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust. Încingi uleiul şi căleşti pieptul de pui tăiat bucăţi. Când furculiţa intră cu uşurinţă în carne, o dai deoparte de pe foc.
Separat, într-o oală, topeşti untul şi căleşti ceapa şi usturoiul tocate, ciupercile, morcovii şi ţelina tăiate bucăţi. Când s-au înmuiat legumele, adaugi supa de pui şi bucăţile de carne. Laşi să fiarbă încă 5-6 minute, pui cartofii tăiaţi cubuleţe, mazărea, condimentezi cu sare şi piper şi ţii pe foc până când supa capătă o consistenţă cremoasă.
Scoţi carnea şi legumele din apă cu o spumieră şi păstrezi câteva legume pentru decor. Restul le pasezi şi torni o parte din lichidul în care au fiert, până când supa ajunge la consistenţa dorită. O pui din nou la fiert, la foc mic şi amesteci. Serveşti supa-cremă decorată cu bucăţele de carne, cu legumele fierte pe care le-ai păstrat şi cu verdeaţă, după preferinţă.
Supă cremă de conopidă şi năut
Supă cremă de conopidă şi năut
Supă cremă de busuioc şi roşii