Supă-cremă de ciuperci, un deliciu în zilele reci

supa crema de ciuperci jpeg

Când nu mai ai inspiraţie în bucătărie în materie de ciorbe sau supe, alege o supă-cremă de ciuperci şi bucură-te de gustul ei bogat.

Ingrediente

200 g piept de pui dezosat 1-2 linguri ulei 2 linguri unt 2 cepe mici 350 g ciuperci 4 căţei usturoi 750 ml supă de pui 2 morcovi 1 ţelină 3 cartofi piper 100 g mazăre congelată sare verdeaţă, opţional

Preparare

Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust. Încingi uleiul şi căleşti pieptul de pui tăiat bucăţi. Când furculiţa intră cu uşurinţă în carne, o dai deoparte de pe foc.

Separat, într-o oală, topeşti untul şi căleşti ceapa şi usturoiul tocate, ciupercile, morcovii şi ţelina tăiate bucăţi. Când s-au înmuiat legumele, adaugi supa de pui şi bucăţile de carne. Laşi să fiarbă încă 5-6 minute, pui cartofii tăiaţi cubuleţe, mazărea, condimentezi cu sare şi piper şi ţii pe foc până când supa capătă o consistenţă cremoasă.

Scoţi carnea şi legumele din apă cu o spumieră şi păstrezi câteva legume pentru decor. Restul le pasezi şi torni o parte din lichidul în care au fiert, până când supa ajunge la consistenţa dorită. O pui din nou la fiert, la foc mic şi amesteci. Serveşti supa-cremă decorată cu bucăţele de carne, cu legumele fierte pe care le-ai păstrat şi cu verdeaţă, după preferinţă.

Supă cremă de conopidă şi năut

Supă cremă de conopidă şi năut

Supă cremă de busuioc şi roşii

Supă cremă de busuioc şi roşii

Supă cremă de dovlecei

Supă cremă de dovlecei