Supă-cremă de legume cu crutoane

supa crema de legume cu crutoane jpeg

În zilele reci, te poţi încălzi cu o delicioasă supă-cremă de legume. Crutoanele îi dau acea notă crocantă, care se îmbină perfect cu supele-creme, aşa că ai încă un motiv să încerci reţeta noastră.

Ingrediente

2 morcovi 1 ţelină 200 g piept de pui fiert 2 cepe 4 cartofi 4 căţei usturoi 2 linguri ulei crutoane 200 g smântână sare piper ceapă verde caşcaval ras pătrunjel tocat boabe de porumb fiert

Preparare

Cureţi, speli şi tai bucăţi mari morcovii, ţelina şi cartofii. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci, apoi le căleşti în ulei. Fierbi cartofii, morcovii şi ţelina. Când legumele sunt aproape gata, adaugi ceapa şi usturoiul călite, şi mai fierbi 5-10 minute. Le scoţi din apă cu o spumieră şi păstrezi felii de morcovi pentru decor.

Le pasezi şi torni treptat din apa în care au fiert legumele, până când supa ajunge la consistenţa dorită. O pui din nou la fiert, la foc mic, adaugi câte puţin din smântână, amesteci bine şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. O mai ţii pe foc 10 minute ca să se combine aromele.

Serveşti cu carne de pui, crutoane, caşcaval ras, pătrunjel şi ceapă verde tăiate, cu boabe de porumb şi cu feliile de morcovi păstrate.

Supă grecească de pui, ideală în zilele geroase

Supă grecească de pui, ideală în zilele geroase

Supă de morcovi şi ghimbir, cu iaurt

Supă de morcovi şi ghimbir, cu iaurt

Supă de broccoli şi praz

Supă de broccoli şi praz