Supă cremă de morcovi şi ghimbir

Eşti în pană de idei şi nu ştii ce să mai găteşti? Prepară o delicioasă supă cremă de morcovi cu ghimbir!
Ingredientente pentru supă cremă de morcovi şi ghimbir
2 cepe medii, tocate
2 linguri ulei
1 lingură ghimbir proaspăt, ras
1 căţel usturoi, dat prin răzătoare
750 ml apă
700 g morcovi curăţaţi şi tăiaţi
1 cartof curăţat şi tăiat cubuleţe
sare
piper
¼ linguriţă turmeric
¼ linguriţă boia ardei dulce
1 legătură pătrunjel proaspăt
Mod de preparare supă cremă de morcovi şi ghimbir
Pui ceapa la călit într-o tigaie cu ulei încins, până devine sticloasă. Adaugi ghimbirul, usturoiul şi le mai laşi pe foc 1 minut, amestecând continuu.
Într-o oală, pui apa la fiert şi după ce dă în clocot, adaugi morcovii şi cartoful. Acoperi vasul cu un capac şi laşi să fiarbă 20 de minute. Strecori şi păstrezi o cană din zeama în care au fiert legumele şi le mixezi împreună cu ajutorul unui blender, până capătă o textură cremoasă. Potriveşti gustul cu sare, piper, turmeric, boia de ardei şi serveşti cu pătrunjel proaspăt tocat.
Sursă: thepetitecook.com