Supă-cremă de roşii coapte

Secretul acestei delicioase supe-creme este busuiocul, care-i oferă un gust proaspăt şi aromat.
De ce ai nevoie pentru supă
1 kg roşii
3-4 căţei de usturoi
1 ceapă
1 praf de sare
piper
busuioc proaspăt
750 ml supă de legume
Cum se prepară supa
Dai drumul la cuptor şi ungi o tavă cu ulei. Tai jumătăţi roşiile şi le aşezi într-o tavă, cu tăietura în sus. Aşezi de jur împrejur ceapa tăiată bucăţi şi căţeii de usturoi, fără să-i descojeşti. Condimentezi cu sare şi piper şi dai tava la cuptor 30-35 de minute. Îndepărtezi coaja roşiilor, le pui într-o tigaie cu ceapa şi căţeii de usturoi descojiţi. Torni supa şi pasezi cu blenderul. Pui supa-cremă pe foc şi laşi să dea câteva clocote, până scade, apoi adaugi busuioc tocat.
O serveşti cu pâine prăjită, unsă cu brânză de capră.