Supă-cremă de roşii coapte

supa jpeg

Secretul acestei delicioase supe-creme este busuiocul, care-i oferă un gust proaspăt şi aromat.

De ce ai nevoie pentru supă

1 kg roşii

3-4 căţei de usturoi

1 ceapă

1 praf de sare

piper

busuioc proaspăt

750 ml supă de legume

Cum se prepară supa

Dai drumul la cuptor şi ungi o tavă cu ulei. Tai jumătăţi roşiile şi le aşezi într-o tavă, cu tăietura în sus. Aşezi de jur împrejur ceapa tăiată bucăţi şi căţeii de usturoi, fără să-i descojeşti. Condimentezi cu sare şi piper şi dai tava la cuptor 30-35 de minute. Îndepărtezi coaja roşiilor, le pui într-o tigaie cu ceapa şi căţeii de usturoi descojiţi. Torni supa şi pasezi cu blenderul. Pui supa-cremă pe foc şi laşi să dea câteva clocote, până scade, apoi adaugi busuioc tocat.

O serveşti cu pâine prăjită, unsă cu brânză de capră.

Sursa http://www.thelastfoodblog.com

http://www.thelastfoodblog.com