Supă de peşte cu găluşte, simplă şi gustoasă

În zilele cu dezlegare la peşte, trebuie să încerci această reţetă. Încălzeşte-te cu o supă de peşte cu găluşte şi vei vedea cât este de delicioasă!
Ingrediente
2 medalioane crap 1 ţelină 1 păstârnac 2 morcovi apă sare piper
Pentru găluşte
2 ouă
6 linguri griş
1 lingură ulei
sare
pătrunjel
leuştean, pentru decor
Mod de preparare
Speli şi cureţi legumele, apoi le pui la fiert în apă cu puţină sare. Când sunt aproape gata, adaugi medalioanele de peşte spălate şi scurse în prealabil. Le fierbi 10 minute, după care le scoţi şi le dezosezi. Separat, pregăteşti găluştele. Baţi ouăle bine şi adaugi grişul în ploaie, apoi uleiul, sare şi pătrunjelul tocat. Când compoziţia e omogenă, o dai la frigider 10 minute. Bagi lingura în supa fierbinte, iei câte puţin din amestec şi formezi găluştele. Introduci bucăţile de peşte înapoi în supă şi mai fierbi încă 10 minute, ca să se combine aromele. Stingi focul, potriveşti de sare şi piper, după care adaugi frunze tocate de leuştean.