Supă de roşii
Profită de faptul că la piaţă mai găseşti roşii proaspete şi prepară o delicioasă supă.
Ce ai nevoie
1 kg roşii › 2 cepe › 1 morcov ras › 2-3 linguri de smântână › frunze de busuioc › 2 linguri de ulei › sare › piper › 200 ml supă de legume, opţional
Speli roşiile şi le opăreşti, pentru a le curăţa mai uşor de coajă. Le tai cubuleţe şi le dai la blender. Strecori, ca
să scapi de sâmburi şi laşi sucul obţinut deoparte. Cureţi ceapa şi o căleşti în ulei. Adaugi morcovul ras şi laşi să se
înmoaie.
Pui supa de roşii la foc mic şi adaugi ceapa şi morcovul călite. Laşi să fiarbă 20 de minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi laşi să dea în câteva clocote, ca să se combine aromele. Dacă scade prea tare, mai poţi turna puţină supă de legume. În momentul servirii, decorezi cu frunzuliţe de busuioc şi pui smântână, după gust.