Supă de vişine

Bănăţenii mănâncă copios, cu multă carne şi legume. Multe dintre reţetele vechi s-au păstrat şi azi. Nu este nimic pretenţios în oalele bănăţenilor, este doar mâncare bună şi diversă.
Chef Petrişor Tănase, de la Apetitus, a cules mai multe reţete din această zona şi vă recomandă să le preparaţi pentru cei dragi.
Ingrediente:
300 g vişine
20 g zahăr brun
300 ml apă
100 g smântână
1 praf de sare
1 praf de scorţişoară
2 cuişoare
frunze de mentă
frişcă, opţional
100 g carne de porc afumată, opţional
Mod de preparare:
Pui apa la fiert împreună cu vişinele, zahărul şi, opţional, poţi adăuga şi carne afumată. Completezi gustul cu cuişoare şi fierbi 20 de minute, apoi pasezi totul şi adaugi scorţişoara, menta şi dai la blender până devine o pastă. La final, adaugi smântâna şi potriveşti de gust.
Serveşti rece sau caldă şi, dacă vrei, cu puţină frişcă.
FOTO: Sorin Stana