Supă de vişine

supa visine foto sorina stana jpeg

Bănăţenii mănâncă copios, cu multă carne şi legume. Multe dintre reţetele vechi s-au păstrat şi azi. Nu este nimic pretenţios în oalele bănăţenilor, este doar mâncare bună şi diversă.

Chef Petrişor Tănase, de la Apetitus, a cules mai multe reţete din această zona şi vă recomandă să le preparaţi pentru cei dragi.

Ingrediente:

300 g vişine

20 g zahăr brun

300 ml apă

100 g smântână

1 praf de sare

1 praf de scorţişoară

2 cuişoare

frunze de mentă

frişcă, opţional

100 g carne de porc afumată, opţional

Mod de preparare:

Pui apa la fiert împreună cu vişinele, zahărul şi, opţional, poţi adăuga şi carne afumată. Completezi gustul cu cuişoare şi fierbi 20 de minute, apoi pasezi totul şi adaugi scorţişoara, menta şi dai la blender până devine o pastă. La final, adaugi smântâna şi potriveşti de gust.

Serveşti rece sau caldă şi, dacă vrei, cu puţină frişcă.

FOTO: Sorin Stana



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg