Supă minestrone de toamnă. Reţeta lui Jamie Oliver

supa minestrone de toamna jamie oliver jpeg

Această supă săţioasă şi delicioasă este, de fapt, supa perfectă pentru această perioadă a anului, când poţi folosi în aceeaşi mâncare legumele acestui final de anotimp. Bucătarul Jamie Oliver ne recomandă azi această reţetă, aşa că acordă-ţi 1 oră şi prepară această supă minestrone de toamnă.

Supă minestrone de toamnă - Ingrediente

200 g boabe fasole albă (uscată şi lăsată la înmuiat peste noapte) 1 foaie de dafin 1 roşie, pasată 1 cartofi mic, curăţat sare grunjoasă piper negru măcinat ulei de măsline 4 felii de bacon 2 cepe roşii mici, curăţate şi tocate fin 2 morcovi, curăţaţi şi tocaţi 2 tije de ţelină, tocate ½ bulb de fenicul, tocat 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi fin 1 legătură mică de busuioc proaspăt (frunzele separate de tulpini) 800 g roşii întregi, la conservă 1 pahar vin roşu 2 dovlecei mici, feliaţi 200 g spanac spălat şi tăiat grosier 560 ml supă de pui sau supă de legume 55 g paste uscate parmezan, pentru servire

supă de pui

Supă minestrone de toamnă - Mod de preparare

Adaugi boabele înmuiate de fasole într-o oală cu apă, cu foaia de dafin, roşia pasată şi cartoful. Fierbi până când se înmoaie fasolea, verificând din când în când. Boabele trebuie să fie cât mai moi. Fasolea uscată poate avea nevoie chiar şi de 1 oră ca să fiarbă, dar verifică după 25 de minute dacă foloseşti fasole mai nouă. Scurgi bine boabele (păstrezi ½ pahar din apa în care au fiert) şi scoţi foaia de dafin, roşia şi cartoful. Condimentezi cu sare, piper şi un pic de ulei.

În timp ce fierbe fasolea, prepari baza supei. Încălzeşti o cantitate de ulei de măsline într-o cratiţă şi adaugi baconul tocat, cepele, morcovii, ţelina, feniculul, usturoiul şi tulpinile de busuioc tocate. Căleşti uşor la foc mic, cu capacul întredeschis, aproximativ 15-20 de minute, până se înmoaie legumele, dar nu trebuie să devină maronii. Adaugi roşiile, dovleceii şi vinul roşu şi fierbi uşor la foc mic încă 15 minute.

Adaugi spanacul sau mangoldul tocat, torni supa de pui sau de legume şi adaugi boabele de fasole. Mărunţeşti pastele uscate într-o pungă şi le adaugi în supă. Amesteci bine şi continui să fierbi la foc mic, până când pastele sunt complet fierte.

Dacă ţi se pare că supa este prea groasă sau consistentă, mai adaugi supă de pui sau de legume sau cantitatea de apă pe care ai păstrat-o după ce ai fiert fasolea, ca să mai diluezi supa. Guşti şi condimentezi cu sare şi piper. Serveşti supa cu câteva frunze de busuioc la fiecare porţie şi stropeşti cu puţin ulei de măsline pe deasupra. Dacă vrei, razi parmezan, după gust, atunci când  serveşti această supă minestrone de toamnă.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Cea mai bună supă minestrone. Reţeta lui Jamie Oliver

Cea mai bună supă minestrone. Reţeta lui Jamie Oliver

Minestrone cu parmezan

Minestrone cu parmezan

Supă minestrone cu legume. Reţetă clasică FOTO

Supă minestrone cu legume. Reţetă clasică FOTO

Supă minestrone cu legume şi fasole

Supă minestrone cu legume şi fasole