Tagliatelle cu pesto şi muguri de pin

Tagliatelle cu pesto proaspat si muguri de pin 2647 jpeg

Aromate şi rapid de preparat, vei fi cucerită de aceste tagliatelle cu pesto şi muguri de pin.

De ce ai nevoie pentru tagliatelle cu pesto şi muguri de pin

› 3 ouă › 300 g făină › 1 praf de sare Pentru sosul pesto › 50 g busuioc proaspăt › 30 ml ulei de măsline extravirgin › 20 g brânză veche maturat- uscată › 20 g muguri de pin › 1 căţel usturoi › zeama de la o jumătate de lămâie › sare › piper

Cum se prepară tagliatelle cu pesto şi muguri de pin

Aluatul de paste se face într-un castron amestecându-se ouăle cu un praf de sare şi cu făina şi frământându-se până devine o cocă de o consistenţă moderată.

Se presară pe masă făină şi se întinde din aluat o foaie de 1,5 mm. Se rulează şi se taie fâşii de 5-8 mm lăţime, apoi pastele obţinute se mai presară cu făină până vor fi puse la fiert.

Pentru sos, se pun în blender toate ingredientele şi pasezi până devin o pastă moale. Se potriveşte la final gustul de sare, piper şi lămâie. Pastele proaspete se fierb maximum 1 minut în apă cu sare (1 lingură de sare la 5 litri de apă). Între timp, se căleşte sosul pesto 30 de secunde, se pun pastele scurse, o lingură de zeamă în care au fiert şi se amestecă bine.

Se servesc cât mai fierbinţi, cu puţin parmezan şi ulei de măsline presărat deasupra.