Tartă cu bezea şi ananas

tarta ananas bezea jpeg

Se apropie sfârşitul de săptămână când ai mai mult timp pentru pregătirea unor deserturi. Din acest motiv îţi venim în întâmpinare cu această reţetă de tartă cu bezea şi ananas.

Ingrediente pentru tartă cu bezea şi ananas

300 g făină 150 g unt 120 g zahăr pudră 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 ou 2 gălbenuşuri coaja rasă de la o lămâie 2 linguri stafide galbene 2 cutii de compot cu ananas rondele 1 lingură zahăr pudră cu aromă de vanilie

2 albuşuri

3 linguri zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare pentru tartă cu bezea şi ananas

Se mixează ­untul cu zahărul şi zahărul vanilat ­până devine spumos. Se adaugă gălbenuşurile, pe rând, apoi oul întreg, făina şi coaja rasă de lămâie. Se frământă un aluat potrivit de tare, ­care se ţine la rece 30 de minute.

Se îmbracă cu ­aluat o formă de tartă unsă cu puţin unt şi tapetată cu făină. Deasupra se aşază rondelele de ananas (ca în imagine) scurse bine de suc, lăsând mijlocul gol. Se presară stafidele peste ele şi se introduce forma în cuptorul preîncălzit, pentru circa

40 de minute.

Cu cinci minute înainte să fie gata, se pun în mijloc albuşurile bătute spumă tare cu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Se lasă tarta cu bezea şi ananas să se răcească în formă, se porţionează şi se serveşte pudrată cu zahăr aromat cu ­vanilie.